Zelena curry juha

SESTAVINE: (za dve porciji)
1/2 glave srebrne čebule
1 korenček
1/2 manjše korenine peteršilja
1/2 manjše korenine pastinaka
sveže nariban ingver (cc vrh palca) ali Superfoods Bio Ingver v prahu
stroka česna
500-600 ml vode
¼ glave srednje velikega cvetače
1-2 žlici soka limete (ali limone)
mlinci črni poper
sol
listi peteršilja in zelene
mešanica začimb za curry
za okras: semena črne kumine
PRIPRAVA:
Uvod: Vodilo je, da juha ne bi smela biti tako intenzivna kot običajno curry, zato da bi dobili čim bolj intenzivno zeleno barvo, ne želimo dodati ničesar v “rdečem” tonu.
Zato na olivnem olju zelo počasi popražimo polovico srebrne čebule, dodamo naribano korenček, polovico manjše korenine peteršilja in pastinaka.
Pražimo še nekaj minut in dodamo malo sveže naribanega ingverja in en strok zdrobljenega česna.
Prepražimo.
Dodamo četrtino glave srednje velike cvetače, narezane na cvetove, vključno z zelenimi listi in 1-2 žlicami limetinega (ali limonovega) soka, ter zalijemo s 500-600 ml vode..
Ko je cvetača kuhana, po želji dodamo še ingver, česen, sok limete, mleti črni poper, lističe peteršilja in zelene, mešanica začimb za curry in soli.
Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom ali v mešalniku.
Pred serviranjem okrasimo s semeni črne kumine.
Postrežemo z grisini Encian, „Ugrizni in pojdi!“ kopriva-ingver
In uživajmooooooo!