Zelena curry juha

Zelena curry juha

SESTAVINE: (za dve porciji)

 

1/2 glave srebrne čebule

1 korenček

1/2 manjše korenine peteršilja

1/2 manjše korenine pastinaka

sveže nariban ingver (cc vrh palca) ali Superfoods Bio Ingver v prahu

stroka česna

500-600 ml vode

¼ glave srednje velikega cvetače

1-2 žlici soka limete (ali limone)

mlinci črni poper

sol

listi peteršilja in zelene

mešanica začimb za curry

za okras: semena črne kumine

 

PRIPRAVA:

 

Uvod: Vodilo je, da juha ne bi smela biti tako intenzivna kot običajno curry, zato da bi dobili čim bolj intenzivno zeleno barvo, ne želimo dodati ničesar v “rdečem” tonu.

 

Zato na olivnem olju zelo počasi popražimo polovico srebrne čebule, dodamo naribano korenček, polovico manjše korenine peteršilja in pastinaka.

 

Pražimo še nekaj minut in dodamo malo sveže naribanega ingverja in en strok zdrobljenega česna.

 

Prepražimo.

 

Dodamo četrtino glave srednje velike cvetače, narezane na cvetove, vključno z zelenimi listi in 1-2 žlicami limetinega (ali limonovega) soka, ter zalijemo s 500-600 ml vode..

 

Ko je cvetača kuhana, po želji dodamo še ingver, česen, sok limete, mleti črni poper, lističe peteršilja in zelene, mešanica začimb za curry in soli.

 

Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom ali v mešalniku.

 

Pred serviranjem okrasimo s semeni črne kumine.

 

Postrežemo z grisini Encian, „Ugrizni in pojdi!“ kopriva-ingver

 

In uživajmooooooo!

Povezani proizvodi

List
Mi vjerujemo

Verjamemo v

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuSkrb za planet
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Skrb za planet
    letno proizvedemo
    30.000kW
    iz lastne sončne elektrarne
  • Inovativnost
    letno recikliramo
    7.500kg
    papirja