Zdrava presna čokolada s koščki kakava in đumbirom - brez uporabe naprave

Sirova čokolada s komadićima kakaa

Čokolada je sladkarija, ki pozna dve skrajnosti: ali ne moreš živeti brez nje ali pa jo ne maraš. Jaz sem svojo odvisnost od čokolade že dolgo morala obvladati zaradi velikega deleža šećera in vsega kar šećer prinese s sabo. Vendar sem našla rešitev! Čokolado delam sama iz sestavin, ki jih sama izberem, ki so izjemno hranljive in brez belih rafiniranih šećerov! Okus urejam glede na trenutno razpoloženje in tisto kar mi je všeč od živil, ki jih imam. Najbolje od vsega pa je, da za izdelavo ni potrebna nobena naprava, priprava pa je zelo preprosta! Tu rešitev ponujam vsem vam, ki ste odvisni od čokolade :)

V tem receptu sem v čokolado dodala dodatni užitek z dodajanjem koščkov kakava, ki s svojo prijetno grenkobo vsakič presenetijo, ko ugriznete vanje, za imuniteto pa sem dodala đumbir, ki tudi ogreje telo.

Uživajte!

SESTAVINE:

200 ml Encian Bio kokosovih ulj

12 žlic praha kakava

1/2 žličice vaniljevega praha

3 žlice Encian Bio kokosove palmne šećer

1/2 žličice stevie v prahu

1 žlica Superfoods Bio đumbira v prahu

3 žlice Superfoods Bio Cacao Nibs

ščepec soli

4 žlice rozin

1 peška mandljev (grobih)

1 peška bučnih semen (celih)

Žlica = ravna žlica

PRIPRAVA:

1. V loncu segrevajte vodo do vretja.

2. V skledo stresite kokosovo olje in jo postavite na lonec, v katerem ste segreli vodo. Olje talite z mešanjem, dokler ne postane stekleno. Potem veš, da ste ga dovolj segreli.

3. Kakav v prahu zmešajte v kokosovo olje in dodajte vse preostale sestavine in mešajte. Poleg rozin, mandljev in bučnih semen lahko dodate tudi katero koli orešjevo sadje (arašide, pistacije, indijske oreščke, lešnike, ...) ali suho sadje (jagode, fige, murve, goji jagode, ...) ali pa naribano lupino pomaranče, cimet v prahu, čilijeve paprike, koščke kokosa, ...

4. Z žličko nalijte zmes v kalupe za čokolado. Bodite pozorni, da enakomerno razporedite grobe sestavine, da boste imeli povsod nekaj za ugriz. Če nimate kalupov za čokolado, lahko uporabite kalupe za led ali večjo kvadratno posodo, ki ste jo obložili z pečenim papirjem, in ste preko papirja prelili čokoladno zmes, debelino približno 1 cm. Ne skrbite, če je zmes redka, utrdila se bo.

5. Zmes odložite v zamrzovalnik za približno 15 minut. Izvlecite čokolado iz zamrzovalnika, jo premaknite v stekleno posodo s pokrovom in shranite v hladilnik. Zaužijte neposredno iz hladilnika, ker se hitro topi.

Povezani proizvodi

%
Mandljev napitek 1l
2,81 3,75 
NC zadnjih 30 dni:2,81 
List
Mi vjerujemo

Verjamemo v

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuSkrb za planet
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Skrb za planet
    letno proizvedemo
    30.000kW
    iz lastne sončne elektrarne
  • Inovativnost
    letno recikliramo
    7.500kg
    papirja