Zakaj bi belo moko morali zamenjati s kokosovo

Zakaj bi belo moko morali zamenjati s kokosovo

Kokos je našel svojo pot od plaže do polic supermarketov na več načinov kot si lahko predstavljate. Tako lahko najdete kokosovo vodo, kokosovo olje, kokosove kosmiče in kokosov napitek.  Toda če ste mislili, da ima vaša kuhinja vsako zamenjavo za kokos, ki obstaja pod soncem, morda pogrešate ključno sestavino: kokosovo moko.

 

Kokosova moka je narejena iz mlete suhe kaše kokosa in se pogosto šteje za brez glutena, ker moka ne vsebuje beljakovin, ki se nahajajo v žitih, kot so pšenica, rž in ječmen, ki so smrtonosni za osebe, ki trpijo zaradi celiakije, in povzročajo avtoimuni motnja. Na srečo ima kokosova moka tukaj pomembne  zdravstvene prednosti. 

 

V samo 1/4 škodeljca kokosove moke je kar 10 gramov prehranskih vlaknin, v primerjavi z moko iz celih zrn, ki vsebuje le  3,4 grama. Zakaj so vlaknine tako dobre? Za začetek, vas nasitijo in zato jeste manj, kar vam pomaga ohranjati zdravo telesno težo.  Ali ste vedeli, da vlaknine tudi zmanjšujejo tveganje za diabetes?  Dodajanje kokosove moke v omake, smoothije ali pekovske izdelke lahko pripomore k doseganju dnevnega vnosa vlaken. Poleg tega, da je polno vlaknin, moka vsebuje tudi manj ogljikovih hidratov kot moka iz celih zrn.

 

Na žalost obstaja ena past pri kokosovi moki: kuhanje je težje. V nasprotju z pšenično moko, vlakna v kokosovi moki absorbirajo tekočino kot spužva, ker jih vsebuje toliko, kar lahko vaš recept spremeni v katastrofo. Ključ je, da so vaša merila zamenjave popolnoma natančna. Ta merila lahko obvladate na enega od dveh načinov: Ali zamenjate samo 20 odstotkov moke v receptu s kokosovo moko ali zamenjate merila moke v celoti. Za metodo 20 odstotkov, če recept zahteva 2 škodeljca bele moke, bi to zamenjali le z nekoliko manj kot pol škodeljca kokosove moke. Za zamenjavo celih 2 škodeljca bele moke, uporabite dva jajca za vsak pol škodeljca kokosove moke. Da bi nadomestili izgubljeno tekočino, ki jo vlakna absorbirajo, pazite, da uporabite natančna razmerja vode in kokosove moke tako da  dodajte 2 žlici dodatne tekočine na vsake 2 žlici kokosove moke, ki jo zamenjate z običajno moko.

Povezani proizvodi

List
Mi vjerujemo

Verjamemo v

  • Slika za etično poslovanjeEtično poslovanje
  • Slika za briga o planetuSkrb za planet
  • Slika za inovativnostInovativnost
  • Etično poslovanje
     
  • Skrb za planet
    letno proizvedemo
    30.000kW
    iz lastne sončne elektrarne
  • Inovativnost
    letno recikliramo
    7.500kg
    papirja