Zajtrk brez kuhanja: kaša iz ajde, limone in jagod s kokosovim mlekom

Pogosto me sprašujejo: Kaj naj zajtrkujem? Se vam zgodi, da bi zamenjali jutranji smoothie z nečim 'gostejšim' ali vam preprosto smoothie ne ustreza za zajtrk, in sami ne veste, kaj zdravega bi lahko pripravili. V nadaljevanju boste našli idejo za preprost in hranljiv zajtrk.
Ajdo imam rada, ker ne vsebuje glutena, zelo nasiti, oskrbi z energijo in je lahko prebavljiva. Za jed jo ni potrebno kuhati, temveč samo namočiti, zato je tudi na seznamu mojih favoritov.
SESTAVINE:
ZA KAŠO:
200 g ajde (namočene 8 ur)
500 g jagod (ali drugega gozdnega sadja)
sok iz 1 limone
naribana lupinica iz 1/2 limone
2 banani
1/4 čajne žličke vanilje v prahu
ščepec Encian Himalajske soli
2 žlici medu
ZA VMESANJE:
2-4 žlice kokosove smetane (polnomastne)
ZA POSIPANJE:
1 pest pistacij
PRIPRAVA:
Ajdo namočite v vodi čez noč (približno 8 ur). Zjutraj jo sperite in odcedite.
Vse sestavine (razen kokosove smetane) vstavite v mešalnik in mešajte, dokler ne dobite gladke kreme.
2-4 žlice kokosove smetane zmešajte v kašo.
Posujte s očiščenimi pistacijami.
Postrezite.