Zakaj jesti ovseno kašo in kako jo pripraviti?

Ukvarjamo se s športom ali samo želimo dosegli in ohranili fit formo, vedno nam je pomemben zajtrk in pravilna prehrana, pri čemer nam zelo pomaga oves. Ta dragocena žita hrani v sebi mnoge zaklade.
Ovsena kaša je vir vlaknin in proteinov. Odlična je izbira za zajtrk ali prigrizek, vsebuje betaglukan, antioksidante selen in mangan branitelji pred prostimi radikali, ter vitamin B1 in fosfor, ki sodelujejo v asimilaciji hranil in pridobivanju energije in minerala magnezij.
Ovsena kaša ima ugoden vpliv na zdravje srca in uravnavanje sladkorja v krvi. Prav tako je vir celih zrn, ki zaradi vlaknin zmanjšujejo vnetne bolezni in pomagajo pri ohranjanju želene telesne teže. Ovsena kaša ima največ proteinov med žiti.
V današnjem hitrem svetu je dobro imeti s seboj Superfoods proteinovsko ovseno kašo z okusom vanilije, čokolade ali borovnice ki je pripravljena za konzumacijo v 3 minutah, zato priprava ovsene kaše ni več problem.
Tako pripravljena ovsena kaša je popoln obrok najboljši za jutro ali prigrizek. Če vadite takoj zjutraj, bo po treningu prišel prav, ker boste takoj nadomestili izgubljene ogljikove hidrate, porabljene beljakovine, pa tudi maščobe potrebne za pravilno delovanje možganov.
Tudi ta obrok se lahko dobro uporabi tudi po popoldanskem treningu za nadomestitev izgubljenega. Dopolnitev beljakovin lahko dobimo z začetkom z ovseno kašo, v katero lahko dodamo lanena semena ali katera koli druga ter oreščki, ki jih imamo na voljo.
Ovsena kaša s chia semeni je odličen vir poleg vseh prehrambenih vlaknin, proteinov, omega 3 maščobnih kislin, mineralov kalcija, bakra fosfora, kalija in cinka.