Surovi čokoladni piškotki s koščki kakava

Čokoladni piškotki, čoko piškotki, čoko piškotki, čoko piškotki,.. Za te okusne piškotke obstaja veliko imen. Če jih še niste, jih poskusite v surovi različici, za katero nismo uporabili ne glutena ne sladkorja, niti jih nismo pekli, zaradi česar so, sem prepričana, zaslužili dodatno pozornost. Čeprav se zdi nemogoče uživati v čokoladnih užitkih brez občutka krivde, to postane mogoče s tem receptom.
Sprva sem si zamislila recept, ki je vseboval veliko manj sladkih sestavin, vendar so otroci izrazili željo, da bi bili piškotki sladki, zato sem jih poslušala. Izkazalo se je celo bolje, kot sem si predstavljala, še posebej, ker smo vsi bili navdušeni nad okusom.
Nekaj sem dehidrirala, tako da smo jih jedli dišeče in tople, preostanek pa sem takoj zamrznila za primer nenadnih gostov. Potrebno jih je približno 15 minut pustiti na sobni temperaturi in bodo pripravljeni za uživanje.
SESTAVINE:
150 g mandljev
200 g indijskih oreščkov
20 g Superfoods Bio semen konoplje (oluščenih)
ščepec Encian Himalajske soli
150 g datljev
15 g Encian Bio Kokosovega olja (cca 1 žlica)
40 g agave
30 g Superfoods Bio Lucume v prahu
na konico žlice vanilije v prahu
40 g kakava v prahu
2 žlici Superfoods Bio Cacao Nibsa
PRIPRAVA:
1. Vklopite multipraktik, ko je prazen, nato skozi zgornjo odprtino vstavite mandlje in indijske oreške in mešajte, dokler ne postanejo majhni kot moka.
2. Medtem ko je multipraktik vklopljen in se nož vrti, dodajte semena konoplje, sol, datlje, kokosovo olje, agavo, lucumo v prahu in vanilijo v prahu, nato še malo zmešajte.
3. Na koncu dodajte kakav v prahu in še malo zmešajte.
4. Dodajte koščke kakava in še malo zmešajte.
5. Z rokami oblikujte piškotke.
6. Če želite, dehidrirajte približno 4 ure, da boste jedli tople in mehke piškotke. Dehidracija ni nujna.
7. Hranite piškotke v hladilniku ali jih takoj shranite v zamrzovalnik.