Kako narediti moko iz mandljev in z njo izboljšati prehrano?

Če želite mandljevo moko, ampak tudi privarčevati precej denarja, se morda odločite za izdelavo lastnega mandljevega moka.
Alternativne moke postajajo vse bolj priljubljene, vključno z mandljevo. Všeč je tako nutricionistom kot pekarjem, ker ima manj ogljikovih hidratov, je brez glutena in preprosto za uporabo v receptih, ki zahtevajo tradicionalno večnamensko moko.
Še en bonus? Dokaj preprost je za izdelavo. V nadaljevanju vas bomo obvestili, kako izdelati mandljevo moko. Toda pred tem, kaj je mandljevo moko?
Mandljeva moka se tradicionalno pridobiva tako, da se mandlji blanširajo v vreli vodi, da se odstrani lupina, nato se zmeljejo in presejejo v fino moko. Možnost je mandljeva moka, narejena iz surovih, neolupljenih mandljev
Zdravstvene prednosti mandljevega moka
Mandljeva moka ima manj ogljikovih hidratov in več maščob od večnamenske moke. Z njim lahko naredite enake sladice, ki jih imate radi, brez žrtvovanja teksture ali okusa. To ga naredi privlačnega za peko.
Drugič, ne vsebuje glutena, kar je koristno za vsakogar, ki ima celiakijo ali poskuša izogniti se gluten.
Tretjič, ima prednost pred običajno moko, ko gre za krvni sladkor, kar je še posebej pomembno za sladkorne bolnike.
Na koncu, mandljeva moka ima precejšnjo količino topnih vlaknin (tri grame na 1/4 skodelice). Verjame se, da ta vrsta vlaknin pomaga zniževati raven skupnega holesterola v krvi, znižuje raven lipoproteinov nizke gostote (LDL) ali “slabega” holesterola.
Kako izdelati mandljevo moko
Izdelava mandljeve moke doma je lažja, kot mislite. Da bi izdelali mandljevo moko, dodajte mandlje v mešalnik. Najboljši so predhodno narezani ali sesekljani mandlji.
Zmešajte mandlje v hitrem mešalniku približno 10 do 15 sekund. Spet, bodite previdni, da ne mešate preveč, sicer boste naredili mandljevo maslo. Nehajte mešati in z žlico postrgajte stranice. Zmešajte še enkrat 10 do 15 sekund. Shranjujte jih v hermetično zaprti stekleni posodi in jih hranite do dva meseca na hladnem in temnem mestu.