Izvedite vse o zdravilnih lastnostih pivovarskega kvasa

Suhi pivovarski kvas je eden izmed sestavin, ki se uporablja za proizvodnjo kruha in piva. Pridobi se iz izbranih sevov kvasovk pod imenom Saccharomyces cerevisiae.
Suhi pivovarski kvas je grenkega okusa in se uporablja kot prehransko dopolnilo. Je bogat vir kroma, ki sodeluje pri vzdrževanju optimalne ravni sladkorja v krvi.
Suhi pivovarski kvas je tudi shramba vitaminov skupine B in kot prehransko dopolnilo povečuje energijo in krepi prebavni sistem.
Pivovarski kvas je odlično prehransko dopolnilo za boljše prebavo
Suhi pivovarski kvas se šteje za probiotik in pomaga pri prebavnih težavah. Vsebuje mikroorganizme, ki pomagajo pri vzdrževanju pravilnega delovanja prebavnega sistema.
Pivovarski kvas je bogat vir kroma, beljakovin, selena, kalija, železa, cinka, magnezija ter vitaminov skupine B, razen vitamina B12, ki se mora nadomestiti iz drugih virov.
Probiotske značilnosti suhega pivovarskega kvasa omogočajo preprečevanje driske, na primer:
- driske, ki je posledica jemanja antibiotikov,
- driske na potovanjih,
- težav z iritabilnim črevesjem,
- motnje, ki jih povzročajo bakterije clostridium in
- intolerance na laktozo.
Pivovarski kvas je bogat z vitamini B in kromom
Suhi pivovarski kvas pripomore k zdravju las, kože, oči in dviguje energijo. Zaradi velike količine skupine B je učinkovit na živčni sistem in krepi imunost.
Krom iz suhega pivovarskega kvasa pomaga v vzdrževanju optimalne ravni sladkorja v krvi pri bolnikih z diabetesom tipa 2, pomagajoč pri večji občutljivosti na insulin.
Pivovarski kvas je na voljo v Encianu kot:
Suhi pivovarski kvas v prahu je mogoče dodati v hrano kot so juhe in enolončnice ali v vodo, sokove, shakeove ali smoothieje, seveda natančno po navodilih na embalaži.
Kdo ne bi smel jemati pivovarskega kvasa
Pred jemanjem suhega pivovarskega kvasa se morate vedno posvetovati z zdravnikom:
- tisti, ki jemljejo zdravila proti depresiji,
- nosečnice in doječe matere,
- bolniki s Chronovo boleznijo,
- tisti, ki trpijo zaradi pogostih glivičnih okužb,
- tisti, ki trpijo zaradi alergij na kvasovke,
- osebe z oslabljenim imunskim sistemom ter
- osebe z diabetesom.
Glede na to, da suhi pivovarski kvas zmanjšuje sladkor v krvi, da ne bi prišlo do hipoglikemije.
Prenehajte z uživanjem suhega pivovarskega kvasa, če:
- čutite bolečino v prsih,
- stiskanje v prsih ali grlu ter
- otežano dihanje.
Taki neželeni učinki kažejo na alergijsko reakcijo. Druge stranske učinke suhega pivovarskega kvasa so rahle, kot sta napihnjenost ali glavobol.